Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ФОП прийняв рішення про припинення підприємницької діяльності: за які періоди необхідно сплатити єдиний податок?

опубліковано 22 березня 2023 о 08:40

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що  ФОП не сплачує єдиний податок із періоду, наступного за періодом, у якому відповідний контролюючий орган отримав від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації такого припинення, а саме:

перша і друга групи – із першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому контролюючий орган отримав від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації припинення;

третя група – із першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому контролюючий орган отримав від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації припинення.

(Згідно з п. 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ тимчасово, з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, положення розділу XIV ПКУ застосовуються з урахуванням визначених ПКУ особливостей, зокрема, відповідно до абзацу першого п.п. 9.1 п. 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ установлено, що ФОП – платники єдиного податку першої та другої груп мають право не сплачувати єдиний податок).