Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання скарги про відмову у реєстрації ПН/РК в ЄРПН

опубліковано 28 березня 2023 о 10:12

У разі прийняття рішення комісією регіонального рівня про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних – платник податків має право подати до ДПС скаргу на рішення комісії регіонального рівня, пояснення та копії документів з урахуванням/ виправленням зауважень/причин відмови у реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в ЄРПН (відповідно до вимог постанови КМУ від 11.12.2019 року №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних»).

Скарга подається платником податку в електронній формі засобами електронного зв’язку з урахуванням вимог законів України «Про електронні довірчі послуги», «Про електронні документи та електронний документообіг» та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами.

До скарги платник може подати копії документів та письмові пояснення стосовно підтвердження інформації, зазначеної у ПН/РК, для розгляду питання прийняття комісією ДПС рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації податкової ПН/РК в ЄРПН.

Основним критерієм, за яким приймається рішення Комісії про реєстрацію ПН/РК є підтвердження наявності достатньої матеріально-технічної бази та людських ресурсів для ведення господарської діяльності, підтвердження реальності проведення господарської операції, результатом якої є відповідний рівень сплати платежів до бюджету. 

Тому при поданні документів для відновлення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування надавайте лише достовірну інформацію.