Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Деклараційна кампанія – 2023: Чи потрібно декларувати соціальну допомогу, яку отримали громадяни України, які знайшли прихисток в країнах Європи і не тільки?

опубліковано 05 квітня 2023 о 09:29

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що доходи (соціальна допомога), які отримують громадяни України, що знайшли прихисток в країнах Європи і не тільки, звільнені від сплати податків. Водночас, на сьогодні такі доходи підлягають декларуванню на загальних підставах. 

При цьому зазначаємо, що Комітет ВРУ з питань податкової та митної політики спільно з ДПС та Міністерством фінансів України опрацював зміни до ПКУ згідно з якими такі доходи не підлягатимуть декларуванню. 

У разі прийняття таких змін, декларацію про доходи при отриманні тільки соціальних виплат не потрібно буде подавати. Утім, якщо були отримані ще якісь кошти, окрім соціальних виплат, подавати її необхідно. 

Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян». 

Нагадаємо, що Деклараційна кампанія – 2023 триває до 1 травня 2023 року. До цього часу декларанти мають подати декларації про доходи, отримані у 2022 році.