Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулося засідання правління Громадської ради при ГУ ДПС у Львівській області

опубліковано 06 квітня 2023 о 16:50

Питання нарахування і сплати земельного податку та орендної плати за землю стали предметом обговорення на засіданні правління Громадської ради при ГУ ДПС у Львівській області. 

На засіданні був присутній в. о. начальника Головного управління ДПС у Львівській області Андрій Флис.

Керівник податкової служби Львівщини зазначив, що впродовж першого кварталу цього року надходження до місцевих бюджетів Львівської області  порівняно з аналогічним періодом минулого року зросли і є більшими від доведених розрахункових показників. 

 «За січень – березень ГУ ДПС у Львівській області збільшено надходження податкових платежів до місцевих бюджетів на понад 30 відсотків від доведених розрахункових показників. Зокрема, надходження до місцевих бюджетів плати за землю зросли на 34%  порівняно з надходженнями за аналогічний період минулого року, або на 104 млн грн і становили 410 млн гривень. Таким чином, територіальні громади формують свої бюджети, а податкова забезпечує поступлення цих коштів», - зазначив в.о. начальника ГУ ДПС у Львівській області. 

Андрій Флис також поінформував про те, що податкова Львівщини підписала 13 Меморандумів про співпрацю координацію дій із органами територіальних громад області.

Начальник управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Львівській області Володимир Коваль поінформував присутніх про нарахування та сплату фізичними особами майнових податків, а головний державний інспектор відділу адміністрування місцевих податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Львівській області Галина Максимець роз’яснила питання сплати місцевих податків юридичними особами.

 Далі розмова відбулася у формі конструктивного діалогу, під час якого фахівці Головного управління ДПС відповіли на запитання членів Громадської ради, які є представниками бізнес-спільнот Львівщини. Запитання стосувалися нарахувань земельного податку, орендної плати у межах діючого в умовах воєнного часу законодавства, встановлення нормативно-грошової оцінки землі, стосунків з територіальними громадами тощо.