Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Європейська Бізнес-Асоціація та ДПС Львівщини: комунікація задля Перемоги

опубліковано 12 квітня 2023 о 16:13

На зустрічі керівництва Головного управління ДПС у Львівській області із членами Західноукраїнського Офісу Європейської Бізнес-Асоціації обговорили актуальні питання оподаткування.

В. о. начальника ГУ ДПС у Львівській області Андрій Флис у вступному слові зауважив, що основний меседж зустрічі - питання сплати податків у повному обсязі та підкреслив, що податкова Львівщини відкрита до діалогу із представниками бізнес-спільноти. 

«Якщо виникають запитання щодо роботи органів ДПС, то ми завжди готові на них оперативно реагувати», - зазначив очільник ГУ ДПС області. 

Керівниця Західноукраїнського Офісу Європейської Бізнес-Асоціації Мар’яна Луцишин наголосила на важливості для бізнес-спільноти комунікації між державними органами, зокрема, ДПС та ЄБА. 

Член правління Західноукраїнського Офісу Європейської Бізнес-Асоціації, директор ТОВ «Гульдманн-Україна» Тарас Юринц підкреслив, що члени ЄБА – це добросовісні платники податків, які зацікавлені у виплаті легальної високої заробітної плати. 

Начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Львівській області Іван Меленчук охарактеризував новації податкового законодавства, які регулюють процес зупинення податкових накладних, а також роз’яснив критерії віднесення їх до ризикових. 

Начальник управління оподаткування фізичних осіб Володимир Коваль поінформував про порядок надання підтверджуючих документів суб’єктам господарювання для визначення діяльності останніх критичною для забезпечення потреб територіальної громади.

Начальник відділу перевірок платників основних галузей економіки управління податкового аудиту Олег Рущишин розповів про перевірки, які станом на зараз може проводити ДПС, зокрема, при ліквідації, реорганізації. Також Олег Рущишин поінформував про те, що 27.03.2023 на сайті ДПС України оприлюднений План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2023 рік. 

Начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб Наталія Чичкевич зупинилася на проблемних питаннях при сплаті податку на прибуток та аналізі податківцями річних звітів. 

Податківці відповіли на інші актуальні запитання, які виникають у бізнесу під час ведення підприємницької діяльності. 

Під час зустрічі наголошувалося, що ДПС і надалі приділятиме активну увагу комунікаціям з бізнесом, співпраці з бізнес-асоціаціями та братиме активну участь у подібних заходах, які дозволяють надавати консультативну підтримку платникам. 

На завершення представники ЄБА подякували податківцям за конструктивну розмову і висловили бажання продовження таких зустрічей. Однією з пропозицій було провести семінар-нараду з питань трансфертного ціноутворення.