Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом I кварталу 2023 року платникам податків надано майже 67 тисяч адміністративних послуг

опубліковано 20 квітня 2023 о 08:36

З початку дії воєнного стану ЦОПи Головного управління ДПС у Львівській області здійснюють сервісне обслуговування (в т.ч. надання адміністративних послуг) також платників податків, які перебувають на обліку в  ГУ  ДПС  в областях, у роботі яких встановлено простій в умовах дії воєнного стану в Україні. До Центрів обслуговування платників Львівщини звертаються за послугами платники податків незалежно від місця обліку.

Загалом за три місяці цього року ГУ ДПС у Львівській області надано 66 712 адміністративних послуг, з них ‒ 8 278 (12,4 %) послуг надано платникам податків із Запорізької області. 

Найбільш запитуваною послугою є видача картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, її кількість за   3 місяці 2023 року становила 21 579.

Вагому частину в структурі наданих адміністративних послуг займає послуга з реєстрації платником єдиного податку. Державними податковими інспекціями ГУ ДПС у Львівській області зареєстровано 13 547 суб’єктів господарювання платниками єдиного податку, з них  ̶ 10 474 суб’єкти господарювання Львівщини, або 77 % від загальної кількості зареєстрованих, та 3 073 суб’єкти господарювання Запорізької області, або 23% від усіх зареєстрованих протягом цього періоду.

Також видано 12 536 витягів з реєстру платників єдиного податку: платникам податків Львівської області  ‒ 9 447, платникам податків Запорізької області ‒ 3 089. Відповідно ‒ 75 % та 25 %.

За довідками про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, звернулось 2 211 платників податків: 1 842  ̶  з Львівської області (83%) та 369 ‒ із Запорізької області (17%). Відмову в отриманні цієї послуги через наявність податкової заборгованості отримали 364 платники податків.

Значну кількість послуг надано з реєстрації реєстраторів розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок. Загалом надано 6 500 таких послуг, з них 5 261 (81 %) ‒  для платників податків Львівської області та 1 239 (19 %) ‒ для платників податків Запорізької області. 

Питома вага адміністративних послуг, наданих платникам податків в електронному вигляді, становить 52,5% від загальної кількості наданих адміністративних послуг. Слід зазначити, що платники, які звернулись до нас за адмінпослугами із Запорізької області, у більшості (94%) скористалися саме електронним форматом.

Найчастіше платники податків користувалися електронною формою при отриманні довідки про відсутність заборгованості (88 %), послуг з реєстрації РРО (94 %), КОРО (92 %), РК (100 %), реєстрації платником єдиного податку (95%).

Звертаємо Вашу увагу, що ЦОП працює за принципом оперативного та якісного обслуговування представників бізнесу та громадян. Тут видаються довідки, приймається звітність від суб’єктів господарювання, забезпечується швидкий доступ до інформації. 

З  початку 2023 року реалізована можливість попереднього онлайн запису платників для отримання послуг в усіх ЦОПах Львівщини. Платники податків можуть записатись через мережу інтернет у будь-який ЦОП, обрати зручну дату і час візиту. 

З переліком адміністративних послуг, що надаються Головним управлінням ДПС у Львівській області та інформаційними картками адміністративних послуг, можна ознайомитись на субсайті Головного управління ДПС у Львівській області (lv.tax.gov.ua)  у розділі «Адміністративні послуги».