Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон України № 2888 - ІХ: : Обмеження, які існують при сплаті електронними грошима податків і зборів

опубліковано 25 квітня 2023 о 10:13

Головне управління ДПС у Львівській області повідомляє, що з 01 квітня 2023 року набрали чинності норми Закону України від 12 січня 2023 року № 2888 - ІХ  “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг”.

Законом № 2888 - ІХ  внесено зміни до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг, зокрема, в частині обліку електронних гаманців та рахунків відкритих платникам податків небанківськими надавачами платіжних послуг, сплати податків електронними грошима та використання інших платіжних операцій.

Так, не допускається прийняття електронних грошей на єдиний рахунок. 

Єдиний внесок сплачується з відкритого в банку, у небанківського надавача платіжних послуг, або на єдиний рахунок. Платники (фізичні особи – підприємці та фізичні особи, які забезпечують себе роботою самостійно), які не мають рахунку, відкритого в банку, у небанківського надавача платіжних послуг, або не використовують єдиний рахунок, сплачують внесок шляхом внесення готівки через банки, небанківських надавачів платіжних послуг чи відділення зв’язку.