Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які автомобілі оподатковуються транспортним податком у 2023 році

опубліковано 01 травня 2023 о 09:53

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що перелік транспортних засобів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2023 році розміщується на офіційному сайті Міністерства економіки України. 

Цей перелік складається з 226 моделей легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2023 році. Серед них - Porshe, Tesla, Toyota, Land Rove, Lexus, Bentley, Jaguar, BMW, Mersedes-Benz.

Загалом об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. 

Враховуючи, що з 1 січня 2023 року розмір мінімальної заробітної плати становить 6 700 гривень - об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, середньоринкова вартість яких становить понад 2 512 500 гривень. Ставка транспортного податку фіксована - 25 000 гривень за рік за кожен автомобіль, що підлягає оподаткуванню.