Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Користування електронними сервісами ДПС. Зручно й на часі для платників Львівщини

опубліковано 12 травня 2023 о 12:37

ДПС Львівщини акцентує увагу платників податків, що за допомогою електронних сервісів Електронного кабінету можна оперативно комунікувати з податковими органами. Зокрема, не тільки відправляти звітність та заяви, повідомлення, а й контролювати стан розрахунків з бюджетом, тим самим не допускати виникнення заборгованості, отримувати необхідні витяги, довідки тощо.

Так, фахівці Львівської ДПІ  провели практикум з платниками податків Львова на тему: «Електронні сервіси ДПС для подання звітності засобами електронного зв’язку». Розглянули питання щодо можливостей  платника податків (фізичної особи) в особистому кабінеті сплатити податок, скориставшись однією із запропонованих платіжних систем. Платіжне доручення автоматично заповнюється на підставі облікових даних платника та відомостей щодо рахунків для зарахування платежів до бюджету. Учасникам практикуму було надано  практичну допомогу в отриманні електронного цифрового підпису, в створенні, заповненні та поданні звітності в електронному вигляді, за допомогою Електронного кабінету платника податків. 

В Буській ДПІ пройшов практикум для суб’єктів господарювання щодо правильності заповнення  податкової звітності, новацій законодавства. Фахівці інспекції повідомили переваги подання звітності в електронній формі за допомогою сервісу «Електронний кабінет», наголосивши, що авторизовані платники мають можливість не тільки подати декларації в режимі он-лайн, а також переглянути подану звітність, зареєструвати програмний РРО та перевірити стан розрахунків з бюджетом.

Начальник Радехівської ДПІ Руслана Мулявка та фахівці інспекції провели зустріч із платниками податків щодо актуальних питань оподаткування,  підвищення якості обслуговування громадян та бізнесу.  Висвітлювались питання адміністрування податків, єдиного  внеску, своєчасності сплати податкових платежів та  новацій податкового законодавства. Звернуто увагу на  легалізацію трудових відносин, застосування касових апаратів, провадження волонтерської діяльності. 

Окремо розглянули питання можливостей  нових електронних сервісв ДПС - «Онлайн - навчання» та «Калькулятор податку на майно», які служать для підвищення комфортності платників при виконанні податкових зобов’язань та рівня добровільної сплати податків.

У Трускавецькій ДПІ  проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Eлектронні сервіси ДПС- просто та зручно».  З додзвонювачами спілкувалася заступник начальник Світлана Пещух. Платники податків запитували щодо порядку отримання електронного цифрового підпису,  заповнення нових форм декларацій, електронних сервісів, застосування мінімального податкового зобов’язання, як повідомити податкову службу при оформленні працівника на роботу, інше.

На всі поставлені питання було надано роз’яснення відповідно до чинного законодавства.