Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Переважна більшість наданих адміністративних послуг платникам податків - в електронному вигляді

опубліковано 17 травня 2023 о 09:26

Головне управління ДПС  у Львівській області звертає увагу, що питома вага адміністративних послуг, наданих платникам податків в електронному вигляді, становить 53% від загальної кількості наданих адміністративних послуг. 

Загалом ГУ ДПС у Львівській області надано 85 601 адміністративна послуга, з них ‒ 10 132 (11,8 %) послуги надано платникам податків із Запорізької області. Слід зазначити, що 94% платників, які звернулись до ГУ ДПС у Львівській області за адмінпослугами із Запорізької області, скористалися саме електронним форматом.

Найчастіше платники податків користувалися електронною формою при отриманні довідки про відсутність заборгованості (87,5 % від кількості виданих довідок), послуг з реєстрації РРО (94,8 %), КОРО (92,2 %), РК (99,9 %), реєстрації платником єдиного податку (95,6 %).

З  початку 2023 року реалізована можливість попереднього онлайн запису платників для отримання послуг в усіх ЦОПах Львівщини. Платники податків можуть записатись через мережу інтернет у будь-який ЦОП, обрати зручну дату і час візиту. 

 З переліком адміністративних послуг, що надаються Головним управлінням ДПС у Львівській області та інформаційними картками адміністративних послуг, можна ознайомитись на субсайті Головного управління ДПС у Львівській області (lv.tax.gov.ua) у розділі «Адміністративні послуги».

 Для інформаційної підтримки та допомоги платникам податків щодо стану обробки податкової звітності, реєстрації податкових накладних та функціонування електронних сервісів функціонує Контакт-центр ДПС, в який можна звернутися за номером тел. 0 800 501 007 зі стаціонарного телефону безкоштовно. Разом з тим у кожному регіоні України працюють «гарячі лінії», за якими надаються консультації платникам податків.

 Всю необхідну інформацію можна знайти на головній сторінці вебпорталу Державної податкової служби України за посиланням https://tax.gov.ua/.