Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вишиванка – це те, що нас об’єднує, що дає нам силу боротися

опубліковано 18 травня 2023 о 16:54

Вишивати – це оберігати, вірити, любити, чекати, діяти і перемагати.

Вишиванка – це невід’ємна складова нашої культурної спадщини, яка єднає українців крізь простір та час. Це генетичний код української нації, яку ніколи не здолати ворогу.  

Сьогодні працівники та працівниці Головного управління ДПС у Львівській області долучилися до відзначення Всесвітнього дня вишиванки, одягнувши різнобарвні вишиті сорочки та строї.

З нагоди свята Львівська обласна організація Всеукраїнської профспілки працівників органів ДПС організувала велику пізнавальну програму. 

Зокрема, податківці із великою зацікавленістю прослухали лекцію докторки філологічних наук, завідувачки кафедри українознавства Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького Тетяни Єщенко на тему «Українська вишивана сорочка і рушник – генетичний код нашої нації». 

Представниця українського бренду вишитого одягу  Наталія Яриш продемонструвала нові сучасні розробки з елементами українського принту, нові моделі з колекцій «Вишивана Україна» та «Франкова вишиванка», одна з яких є, зокрема, і в Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.  Вироби викликали велике зацікавлення і захоплення в учасників заходу. 

Окрім того, вчителька з м. Токмак Запорізької  області Ганна Орел разом із помічницею Наталею Ємець провели майстер-клас із виготовлення теплих намистинок (пацьорок). Учасники майстер-класу мали нагоду оглянути вироби і захопитись майстерністю представниць Запорізької області, які тимчасово перебувають у Львові. Незважаючи на те, що зараз їхнє місто перебуває в окупації, вироби майстринь – яскраві, бо створені з вірою в Перемогу, у звільнення рідного міста від ворога і повернення додому. 

Тож, плекаймо разом святковий настрій, підтримуючи та вивчаючи народні традиції.

Віримо в Збройні Сили України і нашу Перемогу!

Фотогалерея