Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про результати проведеного аналізу контрольованих операцій

опубліковано 24 травня 2023 о 08:57

Управлінням трансфертного ціноутворення ГУ ДПС у Львівській області проводиться відпрацювання виплат доходів нерезидентам із джерелом походження з України за період з 2017 по 2022 роки по 437 платниках податків, які здійснювали виплати доходів (проценти, дивіденди, роялті, фрахт, інжиніринг, облігації, інші доходи та інше) 1913 нерезидентам таких країн: Кіпр, Італія, Швеція, Чехія, Польща, Франція та інші країни. Загальна сума виплат доходів нерезидентам за цей період становить майже 8 679 млн гривень.

За період з 2019 по 2022 роки ГУ ДПС у Львівській області ініційовано спеціальні запити з питань міжнародного оподаткування на компетентні органи іноземних країн Республіки Кіпр, Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії та Королівства Данії по 26 платникам податків сума виплат доходів (процентів, дивідендів та роялті) яких становить понад 3 130 млн грн щодо отримання податкової інформації.

За результатами отриманих відповідей від іноземних компетентних органів включено в план-графік проведення документальних планових перевірок на 2023 рік 7 платників податків.

За ІІ півріччя 2022 року та І квартал 2023 року, за результатами проведеного аналізу контрольованих операцій та поданих звітів про КО самостійне коригування ціни контрольованої операції провело 14 платників на суму майже 87 млн грн (подано уточнюючу декларацію з ПНП та додаток ТЦ до неї).

Здійснено аналіз своєчасності подання та порядку заповнення Повідомлень про участь у міжнародній групі компаній за 2021 рік, за результатами якого направлено 33 запити на платників податків які рахуються на обліку в ГУ ДПС у Львівській області щодо причин неподання повідомлень про участь у МГК.