Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ГУ ДПС у Львівській області інформує: за результатами проведеної роботи забезпечено сплату майже 7 млн гривень податку з доходів нерезидентів

опубліковано 20 червня 2023 о 09:15

Головне управління ДПС у Львівській області повідомляє, що з метою забезпечення дієвого контролю за дотриманням платниками податків вимог статті 39 та статті 141 Податкового кодексу України з урахуванням змін, передбачених Законом України від 16 січня 2020 року № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» постійно проводиться превентивна робота щодо необхідності декларування та сплати податку на доходи нерезидентів прирівняних до конструктивних дивідендів, з відповідним відображенням таких даних в додатках ПН (рядки 30, 31, 32) до податкової декларації з податку на прибуток підприємств по 11 платниках податків, загальна сума коригування цін контрольованих операцій, які не відповідають принципу «витягнутої руки» при продажу та придбанні товарів становить 86 522 тис. гривень. 

За результатами проведеної роботи забезпечено декларування виплат конструктивних дивідендів по 10 суб’єктах господарювання на загальну суму 68 883 тис. гривень та сплату податку з доходів нерезидентів у розмірі 6 925 тис. гривень.