Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання бізнесу у сфері оподаткування – у фокусі розгляду Податкової та Громадської ради

опубліковано 11 липня 2023 о 16:33

Сьогодні відбулося засідання правління Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Львівській області, у якому взяв участь в.о.  начальника  ГУ ДПС у Львівській області Микола Никитюк.

На початку очільник Головного управління ДПС в області поінформував про виконання надходжень до Державного та місцевих бюджетів. Зокрема, протягом шести місяців 2023 року до загального фонду Державного бюджету України змобілізовано 12,3 млрд грн податків, зборів, інших обов’язкових платежів. Порівняно зі січнем-червнем 2022 року збір платежів до загального фонду Державного бюджету збільшився на 16,8% або на 1,8 млрд грн. Упродовж січня-червня 2023 року надходження податкових платежів до місцевих бюджетів становили 14,99 млрд грн. Порівняно з минулорічним періодом надходження податків зборів та інших обов’язкових платежів збільшились на  28% або на 3,3 млрд грн.

Очільник податкової Львівщини зупинився на надходженнях по основних податках та факторах, які вплинули на виконання чи невиконання прогнозних показників. 

Далі учасники засідання обговорили низку актуальних питань у сфері діяльності бізнесу. Зокрема, відбувся обмін думками щодо податкових нововведень, а також стосовно ситуації з блокуванням податкових накладних. Щодо закону № 8401, який у всіх на слуху, то Микола Никитюк зазначив, що цей закон ще не підписаний, і всі роз’яснення будуть, коли він вступить у дію. 

З другого питання присутні погодилися з тезою Миколи Никитюка про те, що зараз суттєво зменшилася кількість зупинених накладних. Також зменшується кількість ризикових платників. 

Керівник податкової Львівщини запевнив, що одразу після публікації закону №8401 буде проведено низку заходів роз’яснювального характеру з платниками податків щодо запроваджених ним змін в оподаткуванні.

Фотоматеріали по темі

  • Актуальні питання бізнесу у сфері оподаткування – у фокусі розгляду Податкової та Громадської ради