Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Найновіше в оподаткуванні акцизним податком – вебінар у Львівській податковій

опубліковано 13 липня 2023 о 13:57

Актуальні питання оподаткування акцизним податком стали темою онлайн–вебінару для платників податків, який  було організовано і проведено сьогодні Головним управлінням ДПС у Львівській області.

Під час заходу основний спікер - начальник відділу контролю за виробництвом та обігом пального управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС в області Мирослава Зарічна поінформувала про новації в законодавстві, які вступили в дію у липні цього року. За словами податківиці, з 1 липня 2023 року змінилися ставки акцизного податку на пальне, також з 1 липня 2023 набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 19.06.2023 №618, якою уряд затвердив нові зразки марок акцизного податку для алкогольних напоїв вітчизняного та імпортного виробництво, тютюнових виробів і рідин, що використовуються в електронних сигаретах. З 11 липня 2023 року набули чинності окремі вимоги щодо здійснення діяльності, пов’язаної з виробництвом, оптовою та роздрібною торгівлею, експортом і імпортом електронних сигарет, заправних контейнерів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах. Вступили в дію і інші нововведення. Окрім того, Мирослава Зарічна розповіла про ті законопроекти щдо акцизного податку, які зараз перебувають на розгляді у Верховній Раді України.

Модератор заходу  начальник відділу комунікацій з громадськістю ГУ ДПС у Львівській області  Наталія Желізняк нагадала учасникам вебінару, що для оперативної комунікації з бізнесом у ГУ ДПС області діє Комунікаційна податкова платформа. Отримати розʼяснення з питань, які цікавлять платників, можна телефонами «гарячих ліній».