Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Львівщини сплатили до місцевих скарбниць понад півмільйона гривень транспортного податку з фізичних осіб

опубліковано 27 липня 2023 о 08:41

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що впродовж квітня-травня 2023 року сформовано 95 податкових повідомлень-рішень (ППР) по транспортному податку з фізичних осіб за 2023 рік на загальну суму 1370,8 тис. гривень, що надіслані платникам через поштові відділення.

Станом на 01.07.2023 року сплачено податку по 41 ППР на суму 568,7 тис. гривень.

Нагадуємо, що до 1 липня базового податкового (звітного) року платнику транспортного податку контролюючим органом надсилається податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку разом із детальним розрахунком суми податку та відповідні платіжні реквізити.  

Обчислення суми податку здійснюється контролюючим органом за податковою адресою (місцем реєстрації) платника податку, зазначеною в реєстраційних документах на об’єкт оподаткування. 

Податок сплачується за місцем  реєстрації об’єктів оподаткування протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення–рішення. 

Перелік об’єктів оподаткування поточного податкового (звітного) року розміщено на вебсайті Мінекономіки (www.me.gov.ua), який включає 230 моделей легкових автомобілів, що є об’єктами оподаткування транспортним податком у поточному податковому (звітному) періоді – 2023 році. Ставка оподаткування встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.