Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Пустомитівській ДПІ продовжують інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 02 жовтня 2023 о 16:00

Фахівці Пустомитівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області щоденно проводять роз’яснювальні заходи для платників податків із питань застосування РРО/ПРРО.

Під час «круглих столів», інформаційних зустрічей податківці інформують про вимоги Закону України № 3219, які стосуються обов’язковості застосування РРО/ ПРРО фізичними особами–підприємцями, крім ФОП 1-ої групи. Вони зазначають, що в рамках дії Закону України № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших Законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» вже від 1 жовтня 2023 року відновлено застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних РРО.  Надають вичерпні відповіді на запитання платників, які у них виникають .  

Також фахівці ДПІ звертають увагу платників на можливості самостійного обрання класичного чи програмного РРО. При цьому наголошують, що безкоштовне програмне забезпечення для ПРРО можна завантажити на Вебпорталі ДПС України. 

Окрім того, фахівці Пустомитівської ДПІ проводять зустрічі з представниками ОТГ, на яких інформують про новації податкового законодавства.