Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Городоцької ДПІ продовжують знайомити платників із новаціями податкового законодавства, впровадженими Законом № 3219

опубліковано 05 жовтня 2023 о 14:10

У Городоцькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області триває інформаційно-роз’яснювальна робота, у рамках якої податківці знайомлять платників з особливостями використання РРО/ПРРО та з відновленням відповідальності за порушення, допущені у сфері їх застосування. 

Під час зустрічей та семінарів, сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія» платники отримують вичерпні відповіді на запитання, які їх цікавлять. Також для платників податків проводять тренінги, семінари та практикуми з питань реєстрації програмних РРО. 

Зокрема, днями у ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», під час якого на запитання додзвонювачів відповідав начальник Городоцької ДПІ Роман Миськів. Податківець детально поінформував про порядок реєстрації реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО), яка здійснюється за основним місцем обліку платника. Цікавилися платники також термінами реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій. 

Нещодавно податківці провели практикуми щодо застосування касових апаратів, під час яких інформували платників про зміни до Податкового кодексу, внесені Закон України від 30.06.2023 № 3219-ІХ.  Також роз’яснювали порядок реєстрації РРО/ПРРО, переваги застосування програмного РРО. При цьому податківці наголосили, що платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. Податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп’ютер, ноутбук або гаджет. Оновлена версія програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS доступна https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/  .