Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні податкові новації розповідають платникам фахівці Львівщини

опубліковано 02 листопада 2023 о 15:43

Податкові новації, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ, який вносить зміни до Податкового Кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування в період воєнного стану, роз’яснюють фахівці податкових інспекцій Львівщини.

Найперше, увага акцентується на обов’язковому застосуванні касових апаратів чи програмних РРО суб’єктами господарювання при проведені готівкових розрахунків та відновленні штрафних санкцій за порушення законодавства у сфері здійснення готівкових розрахунків.  

Важливо, що сучасні технології дозволяють платникам не витрачати кошти на придбання РРО, а скористатись безкоштовним програмним продуктом, який технологічно повністю заміняє традиційний касовий апарат. Безкоштовне програмне рішення ДПС розміщене на вебпорталі ДПС за посиланням:https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/. 

Громадяни дізнаються більше про нововведення податкового законодавства, свої права та обов’язки, та як захистити себе від штрафних санкцій.  

Також податківці роз’яснюють суб’єктам господарювання важливість реквізитів у фіскальному чеку та наслідки за їх не відображення, розмір штрафних санкцій на невидачу фіскальних чеків чи здійснення торгівлі без РРО.       

Під час зустрічей платники отримують тематичні пам’ятки, листівки в яких зазначено покрокова реєстрація ПРРО та інша актуальна інформація щодо застосування ПРРО.

Дізнатися більше:

Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti// 

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбукhttps://www.facebook.com/tax.lviv 

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: t.me/tax_service_Lviv 

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».