Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Львівщині триває роз’яснювальна робота щодо особливостей застосування РРО/ПРРО

опубліковано 06 листопада 2023 о 14:53

В межах кампанії щодо застосування РРО/ПРРО та новацій податкового законодавства податківці Самбірської, Старосамбірської та Турківської ДПІ активно проводять роз’яснювальну роботу для суб’єктів господарювання. 

Під час тематичних зустрічей, сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія», семінарів, тренінгів податківці роз'яснюють порядок дій для реєстрації ПРРО та інформують щодо термінів реєстрації ПРРО. 

Увага акцентується на обов’язковому застосуванні РРО або ПРРО суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахунки за готівку. Право не застосовувати касові апарати мають лише платники єдиного податку, які обрали першу групу оподаткування та суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі. 

Законодавством відновлено штрафні санкції за незастосування касових апаратів чи програмних РРО при готівкових розрахунках. Зокрема, за невиданий фіскальний чек при готівкових розрахунках передбачено штрафні санкції від 25 відсотків до 150 відсотків вартості реалізованого товару. 

При виборі програмного РРО податківці рекомендують програмне забезпечення від ДПС України, адже воно безкоштовне, як і подальше його обслуговування, а також призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Також, при потребі, допомагають його встановити.