Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості застосування РРО/ПРРО: консультують податківці Львівщини

опубліковано 17 листопада 2023 о 15:27

У межах кампанії щодо застосування РРО/ПРРО та новацій податкового законодавства податківці Яворівської, Городоцької, Жидачівської, Червоноградської ДПІ проводять постійну роз’яснювальну роботу для суб’єктів господарювання щодо особливостей застосування класичного РРО, програмного РРО та обліку готівкових операцій.

Проводяться тематичні зустрічі, семінари, консультації, тренінги, під час яких фахівці роз'яснюють порядок дій для реєстрації ПРРО та інформують щодо термінів реєстрації ПРРО. 

Увага акцентується - що застосування РРО чи ПРРО є обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім спрощенців 1 групи. 

Також роз’яснюється, що програмний РРО має беззаперечні переваги перед класичним, оскільки дозволяє використовувати безкоштовне програмне рішення від ДПС (ПРРО), яке забезпечує функціональні можливості, що відповідають вимогам Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами). 

При виборі програмного РРО податківці рекомендують програмне забезпечення від ДПС України, адже воно безкоштовне, як і подальше його обслуговування, а також призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Крім того, при потребі допомагають його встановити.