Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Львівщини розповіли платникам про деякі особливості оподаткування благодійної допомоги 

опубліковано 23 листопада 2023 о 15:25

Головне управління ДПС у Львівській області провело для платників податків Львівської області онлайн–семінар на тему: «Про деякі особливості оподаткування благодійної допомоги». 

Основними спікерами заходу були заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Ігор Малех та заступник начальника відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб Ольга Могиляк.

Ігор Малех розповів про те, що надання благодійної допомоги, визначення  категорії, кому надають благодійну допомогу тощо регламентують статті 165 і 170 Податкового кодексу України. Податківець коротко зупинився на провадженні волонтерської діяльності платниками податків – фізичними особами, на необхідності збереження первинної документації. 

Ольга Могиляк охарактеризувала два аспекти – оподаткування благодійної допомоги юридичними особами – платниками податку на прибуток та оподаткування благодійної допомоги неприбутковими організаціями. Зокрема, поінформувала, якими документами оформляється надання такої допомоги, хто є можливими отримувачами такої допомоги.

Під час онлайн-семінару податківці дали вичерпні відповіді на запитання його учасників.  

На завершення модератор заходу Наталія Желізняк – начальник відділу комунікацій з громадськістю  ГУ ДПС у Львівській області наголосила, що із запитаннями, які виникають у платників, можна звернутися на Комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Львівській області.