Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підвищення рівня заробітної плати найманим працівникам впливає на наповнення місцевих бюджетів Львівської області

опубліковано 07 грудня 2023 о 10:12

Головним управлінням ДПС у Львівській області за січень – листопад 2023 року забезпечено надходження податку на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами із доходів платника податку у вигляді заробітної плати у сумі 15,3 млрд грн, що на 112,5 відс., або на 1,7 млрд грн більше ніж в аналогічному періоді минулого року (січень – листопад 2022 року – 13,6 млрд гривень). 

Левова частка надходжень – це добровільна сплата ПДФО суб’єктами господарювання, котрі використовують працю найманих працівників, свідомості та дисципліні платників, які у складних умовах продовжують працювати та сплачувати податки. Зокрема, збільшено перерахування ПДФО підприємствами, які здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі. Це торгові мережі Ашан, АТБ, Сільпо та інші.

До окремих платників податків податковим органом вживаються заходи контролю. У першу чергу це  «мінімізатори». За результатами поданої звітності їхня кількість становить 1731 суб’єкт господарювання. Але за результатами вжитих заходів податковим органом їхня кількість, зменшилась на 89 платників та 1550 найманих працівників, які отримують заробітну плату вище встановленого законодавством мінімального розміру. 

Водночас звертаємо увагу, що відповідно до Державного бюджету України на 2024 рік з 1 січня 2024 року мінімальну заробітну плату встановлено у місячному розмірі 7 100 гривень, з 1 квітня 2024 року – 8 000 гривень.  


Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv   

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».