Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Поновлення податкових перевірок: що зміниться?

опубліковано 14 грудня 2023 о 14:26

Під такою назвою сьогодні відбувся онлайн – семінар для платників податків Львівщини, організований Головним управлінням ДПС у Львівській області. 

У заході взяли участь Олег Рущишин – заступник начальника управління - начальник відділу перевірок у сфері послуг управління податкового аудиту  та Зоряна Височанська – начальник відділу координації, звітності, аналізу, інформаційно-аналітичний управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Львівській області. 

Олег Рущишин акцентував увагу, що 7 грудня 2023 року в газеті «Голос України» було опубліковано Закон України від 09 листопада 2023 року № 3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок» (далі – Закон 3453), прийнятий Верховною Радою України та підписаний Президентом України. 

Податківець, зокрема, звернув увагу на те, що Законом 3453 визначено критерії, за якими платники податків включаються з 01 грудня 2023 року по 31 грудня 2024 року до плану-графіку проведення документальних планових перевірок. Також врегульовано особливості проведення перевірок на територіях, де ведуться бойові дії, та тимчасово окупованих російською федерацією територіях та умови проведення податкових перевірок (безпечний доступ). 

За словами заступника начальника управління - начальник відділу перевірок у сфері послуг управління податкового аудиту, внесення змін до плану-графіка може здійснюватися щомісячно. Оновлений план-графік оприлюднюється на офіційному веб-сайті ДПС не пізніше останнього числа місяця, в якому він був затверджений. Документальні планові перевірки можуть розпочинатися не раніше ніж через 30 календарних днів, наступних за датою оприлюднення оновленого плану-графіка.

Модератор заходу Наталія Желізняк – начальник відділу комунікацій з громадськістю  ГУ ДПС у Львівській області нагадала, що для оперативної комунікації з бізнесом у Головному управлінні ДПС у Львівській області діє Комунікаційна податкова платформа. Отримати роз’яснення також можна за телефонами «гарячих ліній». 

Детальна інформація щодо тематики, піднятої на онлайн-семінарі, буде оприлюднена на субсайті ГУ ДПС у Львівській області.