Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,  цього року сплачується за 2022 рік

опубліковано 18 грудня 2023 о 09:46

Управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Львівській області інформує щодо сплати податкового зобов’язання з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з фізичних осіб. 

Податок на нерухомість цього року сплачується за 2022 рік. Сума податку прив’язується до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня року, за який нараховується податок, та становить 1,5 відс. розміру мінімальної заробітної плати, за квадратний метр.

Станом на 1 січня 2023 року мінімальна заробітна плата становила 6 500 грн. Отже, максимальна ставка за кожен квадратний метр понад норму не може перевищувати 97 грн 50 копійок. Саме таку ставку прийнято Львівською міською радою. 

У разі затримки сплати податку на нерухомість до 30 календарних днів штраф становитиме 5 відс. від суми боргу, а понад 30 календарних днів – 10 відс. від суми податку.

У разі, якщо громадяни володіють нерухомістю, а податкове повідомлення-рішення не отримали – причиною може бути невірна податкова адреса, на яку Вам надіслане рішення. Відповідальність за достовірність податкової адреси несе платник податків (п.70.7 ст. 70 ПКУ). У такому випадку Вам необхідно звернутися до податкового органу з метою уточнення даних щодо проведених нарахувань податку на нерухоме майно.