Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок кожного громадянина у розвиток своєї країни – сплачені податки та збори

опубліковано 19 січня 2024 о 13:20

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що повноваження, завдання та функції органів ДПС визначено Податковим кодексом України від 02 грудня 201 року № 2755-VI зі змінами (далі – Податковий кодекс). Так, до основних функцій контролюючих органів, зокрема, належить контроль за дотриманням платниками податків вимог податкового законодавства, своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати податків, зборів і платежів.

Відповідно до вимог Податкового кодексу податкові органи здійснюють перевірку правильності нарахування та перерахування податків та зборів до бюджету від фактично нарахованої заробітної плати найманим працівникам.

Головне управління ДПС у Львівській області звертається до найманих працівників, у яких відсутній трудовий договір із роботодавцем, на підприємстві не ведеться табель обліку робочого часу, заробітна плата виплачується без її документування та нарахування, виплати проводяться «у конвертах», найманому працівнику відомо, що він працює «неофіційно», повідомляти про такі факти органи ДПС. Без офіційного працевлаштування втрачається страховий стаж, необхідний для виходу на заслужений відпочинок, та гідний розмір пенсії в майбутньому. Внесок кожного громадянина у розвиток своєї країни – сплачені податки та збори.

Наймані працівники можуть повідомляти про факти порушень податкового законодавства з боку роботодавців на «гарячу лінію» ДПС за телефоном: 0-800-501-007.