Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація та застосування РРО/ПРРО: зустріч податківців із підприємцями у ТРЦ «Вікторія Гарденс»

опубліковано 07 лютого 2024 о 15:19

Як зареєструвати РРО/ПРРО, які штрафні санкції застосовуються за порушення порядку реєстрації та вимог застосування РРО/ПРРО? Про ці та інші питання йшлося на зустрічі податківців із платниками податків у торгово-розважальному центрі «Вікторія Гарденс». 

Головне управління ДПС у Львівській області на зустрічі представляли начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Роман Гелон, начальник відділу обліку об’єктів оподаткування, ведення реєстрів та реєстрації за окремими видами податків управління податкових сервісів Андрій Степований. 

Під час зустрічі з підприємцями податківці наголосили на необхідності застосування РРО/ПРРО  при отриманні за товари та послуги готівкових коштів. 

Начальник відділу обліку об’єктів оподаткування, ведення реєстрів та реєстрації за окремими видами податків Андрій Степований поінформував про переваги застосування ПРРО від податкової, а також розповів про ті кроки, які слід здійснити, аби зареєструвати РРО/ПРРО.

Начальник відділу фактичних перевірок Роман Гелон повідомив, що за порушення порядку застосування РРО/ПРРО передбачена фінансова санкція у розмірі 100 відсотків вартості проданих з порушеннями товарів (робіт, послуг), а за кожне наступне порушення -150 відсотків. 

За словами Романа Гелона, для фізичних осіб – підприємців  єдиноподатників, тимчасово, до 01.08.2025 року, але не пізніше ніж до дати скасування воєнного стану,  фінансова санкція застосовується у розмірі 25 відсотків за перше порушення та 50 відсотків за кожне наступне. Але це не стосується платників ПДВ та ФОП, що здійснюють продаж  підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння. 

Податківці відповіли на запитання підприємців, а також закликали їх, якщо виникають запитання, звертатися на Комунікаційну податкову платформу, «гарячі лінії» Головного управління ДПС у Львівській області.