Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У податковій Львівщини поінформували платників про особливості Деклараційної кампанії – 2024

опубліковано 08 лютого 2024 о 14:06

Сьогодні, 08.02.2024, у форматі Zoom Головним управлінням ДПС у Львівській області  проведено  онлайн - семінар,  для платників податків Львівської області на тему "Декларування доходів отриманих у 2023 році: хто повинен подати декларацію".

Начальник відділу адміністрування податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність управління оподаткування фізичних осіб Олена Вознюк розповіла про категорії осіб, які відповідно до Конституції України та Податкового кодексу України мають обов’язок подати декларацію, про те, які види доходів підлягають декларуванню, яким чином можна подати декларацію і в які терміни.

Зокрема, як зазначила доповідачка, декларацію про доходи, отримані у 2023 році, слід подати до 1 травня 2023 року. Подати документ можна трьома способами: 

- особисто або уповноваженою особою; 

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання; 

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». 

Доповідачка зауважила, що громадяни найчастіше обирають третій спосіб подання декларації. 

За словами Олени Вознюк, задекларовані податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору громадяни мають сплатити в бюджет до 1 серпня 2024 року.

Окремо фахівчиня зупинилася на тому, як платники податків можуть скористатися правом на податкову знижку. 

У межах вебінару Олена Вознюк відповіла на запитання платників податків. 

Модератор заходу Олена Глеба – начальник управління інформаційної взаємодії  ГУ ДПС у Львівській області наголосила, що комунікація з платниками триває, і якщо виникають запитання, то їх можна задати за допомогою телефонів «гарячих ліній» Головного управління ДПС області, номери яких розміщені за посиланням:  https://lv.tax.gov.ua/kontakti// на субсайті ГУ ДПС у Львівській області. 

Також із нормативно-правовою базою та прикладами заповнення податкових декларацій можна ознайомитися на вебпорталі ДПС у банері «Деклараційна кампанія 2024».