Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інтернет-торгівля передбачає застосування РРО/ПРРО

опубліковано 12 лютого 2024 о 13:27

Головне управління ДПС у Львівській області вкотре звертає увагу платників податків на обов’язок використання РРО/ПРРО та дотримання порядку проведення розрахунків під час здійснення розрахункових операцій. 

Нещодавно працівники Головного управління ДПС у Львівській області на підставі доперевірочного аналізу встановили факт продажу американських грилів відомих брендів  за допомогою Інтернет – магазину.

На підставі отриманої інформації працівники підрозділу фактичних перевірок  провели перевірку суб’єкта господарювання, що здійснює торгівлю грилями через мережу Інтернет, з використанням сторінки в соціальній мережі Facebook, в якої близько 3,7 тисяч підпиcників.

В ході проведення контрольної розрахункової операції здійснено покупку грилю на суму 80 тис. гривень. За результатами фактичної перевірки зазначеного Інтернет - магазину встановлено факт проведення розрахунків без застосування РРО/ПРРО та без видачі відповідних розрахункових документів.

Зазначене свідчить про порушення п.1 та п.2 ст.3 Закону України від 06.07.1995р. №265/95-ВР ,,Про застосування РРО в сфері торгівлі громадського харчування та послуг” із змінами та доповненнями.  

За результатами проведеної фактичної перевірки будуть застосовані відповідні штрафні/фінансові санкції.

Нагадаємо, що відповідно до вимог п.1 ст.17 Закону №265/95-ВР до суб’єктів господарювання за невидачу (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, застосовується фінансова санкція у таких розмірах :

·        100 відсотків вартості проданих з порушеннями встановленими цим пунктом,  товарів (робіт, послуг) – за порушення вчинене вперше, 

·        150 відсотків вартості проданих з порушеннями встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) – за кожне наступне вчинене порушення.

До закінчення військового стану, але не довше ніж до 01.08.2025 року встановлено зменшений розмір штрафних санкцій за незастосування РРО/ПРРО, невидачу розрахункового документу або видачу його на неповну суму покупки, що застосовують до ФОП - єдинників, не платників ПДВ, які здійснюють торгівлю, крім продажу підакцизних, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медпризначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння. Розмір штрафу — 25% вартості проданих, з порушеннями вимог Закону №265/95-ВР, товарів/послуг за порушення, вчинене вперше та 50% за кожне наступне вчинене порушення.  

 

 

.

 
 

Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv   

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».