Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційно-роз’яснювальна кампанія триває: податківці Львівщини провели зустрічі з підприємцями, які здійснюють діяльність у ТРЦ «Форум Львів» та «Спартак»

опубліковано 13 лютого 2024 о 15:40

Сьогодні, 13 лютого, фахівці відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Львівській області відвідали торгово-розважальні центри «Форум Львів» та «Спартак» у Львові та провели чергові робочі зустрічі зі суб’єктами господарювання, які у них працюють.

Під час зустрічей податківці наголосили на необхідності забезпечення повної фіскалізації розрахунків усіма платниками податків, що здійснюють діяльність у ТРЦ, для яких Законом встановлений обов’язок застосування РРО/ПРРО.

Відтак фахівці ДПС області нагадали платникам податків, що обов’язок використання РРО/ПРРО всіма платниками єдиного податку ІІ-ІV груп під час здійснення ними розрахункових операцій набрав чинності ще з 01 січня 2022 року і діє дотепер. Сьогодні використання РРО/ПРРО є обов’язковим для: - ФОП ІІ- ІV груп незалежно від виду діяльності та обсягу доходу; - ФОП на загальній системі оподаткування.

Окрім того, начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Львівській області Роман Гелон повідомив, у яких випадках РРО чи ПРРО не застосовується. Зокрема:

- при здійсненні розрахунків за послуги, якщо розрахунки проводять виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та сервісів переказу коштів;

-  якщо покупець оплачує за товар на поточний рахунок продавця у форматі ІBAN. 

Також податківці надали вичерпні відповіді на запитання підприємців. 

На завершення зустрічей присутні отримали друковану продукцію інформаційно-роз’яснювального характеру.