Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами перевірки донараховано 10 млн гривень

опубліковано 14 березня 2024 о 08:28

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що повноваження, завдання та функції органів ДПС визначено Податковим кодексом України від 02 грудня 2020 № 2755 – VI  зі змінами (далі – Податковий кодекс). Так, до основних функцій контролюючих органів, зокрема, належить контроль за дотриманням платниками податків вимог податкового законодавства, своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати податків, зборів і платежів.

Відповідно до вимог Податкового кодексу податкові органи здійснюють перевірку правильності нарахування та перерахування податків та зборів до бюджету від фактично нарахованої заробітної плати найманим працівникам.

На сьогодні одним із пріоритетних напрямків роботи ДПС є моніторинг та контроль за юридичними особами, які вдаються до схем виплати «тіньової зарплати» працівникам у «конвертах», не сплачуючи при цьому значних сум податків до бюджету.

Працівниками управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Львівській області у січні 2024 року проведено планову виїзну документальну перевірку одного з підприємств, яке регулярного протягом 2022 року проводило виплату своїм працівникам «тіньової» зарплати. За результатами проведеної перевірки донараховано суму у великих розмірах (сума донарахувань становить понад 10 млн гривень): податку на доходи фізичних осіб, військового збору, єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування. 

Головне управління ДПС у Львівській області звертається до найманих працівників, у яких відсутній трудовий договір із роботодавцем, на підприємстві не ведеться табель обліку робочого часу, заробітна плата виплачується без її документування та нарахування, виплати проводяться «у конвертах», найманому працівнику відомо, що він працює «неофіційно», повідомляти про такі факти органи ДПС. Без офіційного працевлаштування втрачається страховий стаж, необхідний для виходу на заслужений відпочинок та гідний розмір пенсії в майбутньому. Внесок кожного громадянина у розвиток своєї країни – сплачені податки та збори. 

Наймані працівники можуть повідомляти про факти порушень податкового законодавства з боку роботодавців на «гарячу лінію» ДПС за телефоном 0 ­ 800 ­ 501 – 007.  

 

Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv    

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».