Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадянам – про податкову знижку

опубліковано 08 квітня 2024 о 11:29

Платники податків мають право на податкову знижку. Хто із платників може скористатися таким правом, які саме витрати відшкодовують, до якого часу слід подати документи? Про це говорили в ефірі «Українське радіо. Львів».

Відповіді на ці та інші запитання давав начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Львівській області Володимир Коваль. Податківець, зокрема, повідомив, що за 3 місяці цього року в податкові органи Львівщини подано майже 5,5 тисяч декларацій на отримання податкової знижки. 

Під час інтерв’ю Володимир Коваль також зупинився на одній особливості: якщо кампанія «Декларування – 2024» триває до 01.05.2024 (30 квітня – останній день подачі декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2023 році). Утім подати декларацію з метою отримання податкової знижки громадяни можуть до завершення поточного 2024 року, тобто до 31 грудня включно. 

Звертаємо увагу, що в Головному управлінні ДПС у Львівській області для оперативного зворотного зв’язку з платниками податків працює Комунікаційна податкова платформа.

Звернення від представників бізнесу та громадськості приймаються на електронну скриньку платформи: lv.ikc@tax.gov.ua  .

Отож, якщо у Вас є питання стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС, – звертайтесь на Комунікаційну податкову платформу!