Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Терміни подачі податкових декларацій та сплати туристичного збору

опубліковано 24 квітня 2024 о 09:06

В управлінні оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Львівській області надали інформацію щодо податкових декларацій  та термінів сплати туристичного збору з фізичних осіб.

Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний квартал, або авансовими внесками до 30 числа кожного місяця на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.

Податкові агенти, які сплачують збір авансовими внесками, відображають у податковій декларації за звітний квартал суми нарахованих щомісячних авансових внесків. При цьому остаточна сума збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний період, сплачується такими податковими агентами у строки, визначені для квартального звітного періоду.

Податкові декларації збору подаються протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу, сплатити податок необхідно впродовж 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного строку, передбаченого для подання декларації. 

Наказом Міністерства фінансів України від 20.09.2023 № 506 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з туристичного збору», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 04.10.2023 № 1742/40798, затверджено нову форму Податкової декларації з туристичного збору.

Наказ № 506 опубліковано в офіційному виданні «  Офіційний вісник України» від 24.11.2023 № 94. З огляду на те, що базовим податковим періодом збору є календарний квартал, то форма Податкової декларації з туристичного збору, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 09.07.2015 № 636 з врахування змін, внесених Наказом № 506, застосовується з 01.04.2024 та вперше подається за 1 квартал 2024 року. 

Наказ № 506 розміщений на вебпорталі ДПС у розділі «Законодавство/Податки, збори, платежі/Місцеві збори/ Туристичний збір/ Нормативно-правові акти». 

Форма декларації розміщена у розділі «Законодавство/Податки, збори, платежі/Місцеві збори/ Туристичний збір/ Форми декларації».

 

Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv   

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».