Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Львові відбувся онлайн-семінар із платниками екологічного податку

опубліковано 08 травня 2024 о 15:08

Хто є платником екологічного податку, що є базою оподаткування, як обчислюється податок, як заповнити податкову декларацію з екологічного податку?
Відповіді на ці та інші запитання отримали платники податків та представники об’єднаних територіальних громад Львівської області, які були учасниками онлайн – семінару на тему: «Порядок заповнення податкової декларації з екологічного податку», організованого Головним управлінням ДПС у Львівській області.

Основний спікер заходу - начальник відділу адміністрування рентної плати та екологічного податку управління оподаткування юридичних осіб Світлана Камєнцева наголосила на тому, що екологічний податок належить до загальнодержавних податків, тому є обов`язковим до сплати на усій території України. 

За інформацією Світлани Камєнцевої, екологічний податок розподіляється таким чином:

- 45 % надходить до державного бюджету;

-  30 % - до обласного бюджету;

-  25 % - до бюджетів ОТГ.

За утворення радіоактивних відходів, тимчасове зберігання радіоактивних відходів  100 % надходить  до спецфонду державного бюджету .

Під час онлайн-семінару Світлана Камєнцева детальніше зупинилась на актуальних питаннях, які виникають у платників при складанні та поданні звітності з екологічного податку.

Модератор заходу начальник відділу комунікацій з громадськістю  ГУ ДПС у Львівській області Наталія Желізняк зазначила, що з інформацією про зміни у податковому законодавстві можна ознайомитися на вебпорталі Головного управління ДПС у Львівській області, а також зателефонувавши на «гарячі лінії», які працюють у податковій Львівщині, або звернувшись на Комунікаційну податкову платформу.