Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитували-відповідаємо

опубліковано 10 травня 2024 о 14:20

Скільки податкових декларацій екологічного податку та додатків 1 – 3 подається та який код КАТОТТГ в них зазначається СГ, який здійснює викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин (у т. ч. двоокису вуглецю) стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти, розміщення відходів на територіях різних територіальних громад, які обслуговує одна ДПІ?

Одну податкову декларацію екологічного податку, разом з якою подаються окремі додатки 1, 2, 3 по кожному об’єкту оподаткування та окремий додаток 1 щодо викидів двоокису вуглецю (починаючи зі звітного (податкового) періоду, в якому досягнуто граничний обсяг викидів двоокису вуглецю). 

При цьому у рядку «код за КАТОТТГ адміністративно-територіальної одиниці» рядка 2 податкової декларації екологічного податку (далі – Декларація) зазначається код адміністративно-територіальної одиниці згідно з КАТОТТГ за місцем обліку платника екологічного податку (місцезнаходження контролюючого органу до якого подається Декларація).

У Додатках 1 – 3 , зокрема, у рядку 3 зазначається наступна інформація:

у рядку 3.1 – код територіальної громади, визначений за КАТОТТГ на території якої знаходиться об’єкт оподаткування;

у рядку 3.2 – код адміністративно-територіальної одиниці, визначений за КАТОТТГ, за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, здійснення скидів у водні об’єкти, розміщення відходів відповідно.