Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Покроковий алгоритм дій підрозділів економічного аналізу територіальних органів ДПС у отриманні Витягу щодо стану розрахунків

опубліковано 29 травня 2024 о 14:32

Кроки для підрозділів економічного аналізу територіальних органів ДПС у отриманні Витягу щодо стану розрахунків:

Для перегляду інформації щодо Запитів, а також сформованих, підписаних і направлених платникам податків Витягів в режимі «Початкова організація» підсистеми «Облік платежів» ІКС «Податковий блок» створено нову вкладку «Журнал отриманих платниками витягів щодо стану розрахунків платника з бюджетом та сплати єдиного внеску» (далі – Журнал) (роль «-700001 – Робота з Реєстром ІКП»).

Інформація про направлені платником Запити до ДПС (прийняті/неприйняті) доступна в Журналі. На прийняті ДПС Запити платникам направляються Витяги, які формуються автоматично. В залежності, від встановлення/не встановлення платником позначки про КЕП у Запиті, направлення Витягу відбувається з врахуванням наступного:

не встановлено КЕП – автоматично сформований Витяг стає доступним платнику протягом 30 хвилин в електронному кабінеті та працівнику підрозділу економічного аналізу для перегляду в Журналі (піктограма «Показати Витяг»);

встановлено КЕП – автоматично сформований Витяг стає доступним працівнику підрозділу економічного аналізу для перегляду в Журналі (піктограма «Показати Витяг») та після накладання КЕП керівника підрозділу економічного аналізу територіального органу ДПС за основним місцем обліку платника (піктограма «Посадова особа контролюючого органу»), автоматичного проставлення технологічної печатки цього територіального органу, такий Витяг стає доступним платнику в електронному кабінеті.

Звертаємо увагу, що при опрацюванні прийнятих ДПС Запитів, що містять відмітки про КЕП, підрозділом економічного аналізу територіального органу ДПС здійснюються наступні заходи:

1.  переглядають записи Витягу (піктограма «Показати Витяг»);

2.     зазначають ПІБ керівника підрозділу економічного аналізу територіального органу ДПС (піктограма «Посадова особа контролюючого органу»);

3.         зберігають запис;

4. накладають КЕП (КЕПи) керівника підрозділу економічного аналізу територіального органу ДПС (піктограма «КЕП 1»). Накладання КЕП повинно відбуватись не пізніше наступного робочого дня після отримання Запиту (роль«700088 – Підпис керівника підрозділу з функціонування ЄР»).