Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Найбільш запитувані послуги податкової серед платників

опубліковано 25 червня 2024 о 08:28

В управлінні податкових сервісів Головного управління ДПС  у Львівській області повідомили, що найбільш запитуваною серед платників користувалась послуга з видачі картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Станом на 01.06.2024  було видано 37 485 таких карток.

Вагому частину в структурі наданих адміністративних послуг займає послуга з реєстрації платником єдиного податку. Державними податковими інспекціями ГУ ДПС у Львівській області зареєстровано 10 892 суб’єкти господарювання платниками єдиного податку. Також видано 18 208 витягів з реєстру платників єдиного податку.

За довідками про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, звернулось 3 594 платники  податків.

Значну кількість надано послуг з реєстрації реєстраторів розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок. Загалом надано 9 316 таких послуг.

Найчастіше платники податків користувалися електронною формою при отриманні довідки про відсутність заборгованості (92 % від кількості виданих довідок), послуг з реєстрації РРО (98%), КОРО (97%), РК (100%), реєстрації платником єдиного податку (98%).

Більшість платників податків (52%), які звертались до податкового органу щодо надання адміністративних послуг, обрали електронний спосіб звернення.

Звертаємо Вашу увагу, що ЦОП працює за принципом оперативного та якісного обслуговування представників бізнесу та громадян. Тут видаються довідки, приймається звітність від суб’єктів господарювання, забезпечується швидкий доступ до інформації. 

Для зручного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями у ЦОПах встановлені кнопки виклику модератора. Ця категорія громадян, а також учасники бойових дій мають право на першочергове обслуговування. На прилеглій до ЦОП території передбачені місця для безоплатної стоянки автомобільного транспорту осіб з інвалідністю.

З переліком адміністративних послуг, що надаються Головним управлінням ДПС у Львівській області та інформаційними картками адміністративних послуг, можна ознайомитись на субсайті Головного управління ДПС у Львівській області (https://lv.tax.gov.ua)  у розділі  «Адміністративні послуги».

 

Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».