Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну місця реєстрації

опубліковано 27 червня 2024 о 09:07

У Головному управлінні ДПС у Львівській області інформують, що однією з поширених причин не отримання податкових повідомлень-рішень з податку на майно є невідповідність податкової адреси фізичної особи її фактичному місцю проживання. 

Фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну місця реєстрації протягом місяця з дня виникнення таких змін, шляхом подання відповідної заяви за встановленою формою (5ДР). Крім того, фізична особа – платник податків може подати до державного реєстру відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків в електронному вигляді засобами інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет», а також за допомогою безкоштовного мобільного за стосунку «Моя податкова».

Після отримання податкового повідомлення-рішення на сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в разі виникнення питань, платник має право звернутись до контролюючого органу за своєю податковою адресою за роз’ясненнями або проведення звірки даних за письмовою заявою.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючого органу та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів контролюючим органом проводиться перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове повідомлення-рішення , а попереднє повідомлення-рішення вважається скасованим. Якщо у власності фізичної особи перебувають об’єкти нерухомості, що підлягають оподаткуванню, а податкове повідомлення-рішення не отримано, необхідно звернутися до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем реєстрації) з письмовою заявою та правовстановлюючими документами для нарахування та сплати податку.    

 

Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv   

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».