Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Близько 120 тисяч громадян Львівщини заборгували зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

опубліковано 11 липня 2024 о 09:04

В управлінні оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Львівській області інформують, що податкове повідомлення-рішення про нараховані суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, надсилались платникам за їхньою податковою адресою. Проте податкова адреса здебільшого відрізняється від фактичного місця реєстрації. Оскільки інформацію щодо податкової адреси (її зміну) платники зобов’язані подавати до контролюючого органу самостійно, що рідко дотримується громадянами.

Таким чином ППР надсилаються за адресою де платники не проживають, внаслідок чого утворюється борг, виникають штрафні санкції та обтяження на майно боржників. На сьогодні близько 120 тис. громадян мають борг з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, загальна сума якого перевищує 409 млн гривень, тобто фактично 70 відс. річних нарахувань.

         Нагадаємо, що оподаткуванню податком на нерухоме майно, підлягає таке майно: квартири понад 60 кв.м, будинки більше 120 кв.м.

Фізичні особи можуть ознайомитись із проведеними нарахуваннями у власному кабінеті платника податків (https://cabinet.tax.gov.ua ).

 

Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv   

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».