Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для отримання в податковій ліцензії з 1 січня 2025 року обов’язковою умовою стане подання заяви про бажання отримувати документи через Електронний кабінет

опубліковано 12 серпня 2024 о 11:37

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що з 27 липня 2024 року набрав чинності Закон України від 18 червня 2024 року № 3817-IX «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» (далі – Закон) (опубліковано в газеті «Голос України» від 26.07.2024 №88).

З 1 січня 2025 року набере чинності розділ VII «Ліцензування» Закону згідно з п. 1 розділу XII «Прикінцеві положення» Закону.

Відповідно до пункту 1 статті 42 «Право на отримання ліцензії» розділу VII Закону ліцензії на право провадження відповідного виду господарської діяльності надаватимуться за таких умов:

1)  реєстрації або взяття на облік суб’єкта господарювання у податкових органах;

2)  повідомлення таким суб’єктом господарювання про об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, через які здійснюватиметься відповідний вид ліцензійної діяльності, відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України;

3)  проходження електронної ідентифікації онлайн в електронному кабінеті з дотриманням вимог Закону України «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги» і здійснення листування з контролюючим органом через електронний кабінет відповідно до прийнятої контролюючим органом заяви про бажання отримувати документи через електронний кабінет.

Слід нагадати, що «Заяву про бажання отримувати документ через Електронний кабінет» (J/F 1391602) можна заповнити у режимі «Введення звітності» електронного кабінету і подати її до податкового органу за покликанням: cabinet.tax.gov.ua.