Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податок на нерухоме майно – в ефірі "Українського Радіо. Львів"

опубліковано 19 серпня 2024 о 14:30

Начальник управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Львівській області Володимир Коваль в ефірі "Українського радіо. Львів" у програмі "Про важливе" поінформував про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Зокрема, Володимир Коваль нагадав жителям Львівщини,  що таке податок на нерухоме майно, про те, що вони мали би вже отримати податкові повідомлення-рішення про сплату податку, а також ще раз озвучив терміни, до яких потрібно сплатити податок.

Відтак, за словами податківця, кампанія надсилання ППР практично завершилася по Львівській області, залишилися ще незначна кількість ППР для відправлення по м. Львову. 

Платниками податку є особи, у власності яких перебувають квартира понад 60 кв. м будинок – понад 120 кв. м або квартира та будинок, загальна площа яких більша 180 кв.м. тоді ця особа є платником податку на нерухоме майно, відмінні від земельної ділянки. 

Ставка податку не може перевищувати1,5 % від мінімальної заробітної плати і встановлюється органом місцевого самоврядування. Для прикладу, у Львові податківці нараховують податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за 2023 рік виходячи зі ставки 1% від мінімальної заробітної плати. Це менше ніж було у попередній рік, коли ставка сягала 1,5 % від мінімальної зарплати.

Сплатити податок потрібно протягом 60 календарних дні з моменту отримання ППР. 

«Податкова переходить в електронні сервіси, що є зручно як для платників податків, так і для нас, податківців, які адмініструють податки, тому що це значно пришвидшує наші взаємовідносини з надсилання рішень», - наголосив Володимир Коваль.