Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податки платити треба 

опубліковано 02 вересня 2024 о 11:50

В інтерв’ю газеті «Експрес»начальник відділу адміністрування податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Львівській області Василь Задорожний наголосив на необхідності сплати податків, зокрема, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 

Василь Задорожний поінформував, як діяти платникам – власникам квартири площею понад 60 кв .м та житлового будинку площею понад 120 кв. м, якщо вони не отримали повідомлення про сплату податку на нерухомість. 

За словами податківця, ДПС уже надіслала власникам квартир і будинків повідомлення зі сумами податку на нерухоме майно.  Понад третина таких податкових повідомлень-рішень повертається через те, що податкова адреса платника змінилася. Але, як вкотре наголосив податківець, платник має особисто звернутися в управління ДПС і повідомити нову адресу.  

«Платити таки доведеться. Інакше, крім нарахованої суми податку, потрібно буде сплачувати додатково ще й штраф, пеню», - зазначив Василь Задорожний. 

Додамо, що сплатити податок потрібно впродовж 60 календарних днів із часу отримання ППР.  

Детальніше:  «Хочеться  чи ні,  а  платити  доведеться», «Експрес», число № 35 (10 798) від 29 серпня – 5 вересня 2024 року.