Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ціни на соціально значущі товари під контролем ДПС та Держпродспоживслужби

опубліковано 06 травня 2022 о 10:52

Вчора відбулася зустріч заступника начальника ГУ ДПС у Львівській області Руслана Ганюка та заступника начальника ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Олександри Чукаш.

Відповідно до змін в Податковому Кодексі, тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану в Україні, податкові органи здійснюють державний контроль (нагляд) та спостереження у сфері ціноутворення відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення».

Заходи контролю будуть вживатися спільно із представниками Держпродспоживслужби та спрямовані на дотримання платниками податків вимог  законодавства щодо встановлених державою фіксованих цін, граничних цін та граничних рівнів торговельної надбавки (націнки) при торгівлі продовольчими товарами, що мають істотну соціальну значущість, лікарськими засобами та пальним.

Враховуючи, що вартість деяких товарів, зокрема, продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість, лікарських засобів та пального суттєво впливає на добробут населення, особливо в умовах воєнного стану, ДПС та Держпродспоживслужба обговорили питання здійснення контроль за цінами.

У зустрічі також взяли участь начальник управління податкового аудиту  ГУ ДПС у Львівській області Олена Гарасим’як начальник відділу фактичних перевірок Андрій Вегера.