Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Андрій Флис: Основне наше завдання – працювати з платниками, допомагати їм виконувати свою діяльність і сплачувати податки

опубліковано 12 січня 2023 о 17:00

Сьогодні відбулося розширене засідання правління Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Львівській області.

У його роботі взяв участь в. о. начальника ГУ ДПС у області Андрій Флис, який надав коротку інформацію про себе, а також розповів про результати діяльностя ГУ ДПС у Львівській області за 2022 рік та окреслив завдання ГУ ДПС на 2023 рік у непростий час, коли в країні йде війна.

«Основне завдання – працювати з платниками, допомагати їм виконувати свою діяльність і сплачувати податки», - наголосив очільник ГУ ДПС у Львівській області.

За словами Андрія Флиса, у 2022 році у Львівській області як державний, так і місцевий бюджети були перевиконані. Надходження податків, зборів, інших обов’язкових платежів, що контролюються Головним управлінням ДПС у Львівській області, до загального фонду Державного бюджету України становило 23,8 млрд грн. У місцеві бюджети поступило 28 млрд гривень. Зокрема, у Львівській області є перевиконання з основних бюджетоформуючих напрямків – ПДВ, податку на прибуток, акцизного податку,

«Хочемо, щоб така позитивна динаміка збереглася на цей та наступні роки», - зазначив Андрій Флис і наголосив на тому, що ДПС готова до співпраці, комунікації з бізнесом.

На засіданні правління Громадської ради також був присутній і виступив директор департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда. Зокрема, Степан Куйбіда зауважив, що хотів, аби у 2023 році комунікація податкової та ОВА була на такому ж хорошому рівні, як і в попередні роки, поінформував присутніх про програми підтримки бізнесу, які діють на обласному рівні.

Після цього присутні члени Громадської ради – представники бізнес-спільноти і громадських організацій, які їх об’єднують, задавали запитання очільнику ГУ ДПС у Львівській області.

Відтак, у своїх виступах члени Громадської ради говорили про роботу податкових органів за кордоном, зокрема, у країнах ЄС, у Польщі. На ці запитання Андрій Флис зауважив, що своїм завданням бачить те, аби створити для бізнесу такі умови, аби вони прагнули працювати саме в Україні. Депутати місцевих рівнів – учасники засідання наголошували на неприпустимості роботи тіньового бізнесу. Запитання голови громадської організації «Аналітичний центр «Експерт-група» Степана Заруми стосувалися кадрових питань у ГУ ДПС у Львівській області, а також того, завдяки чому відбулося перевиконання бюджетів. На це запитання Андрій Флис поінформував, що надходження зросли за рахунок того, що у Львівській області зросла кількість тих, хто працює в оборонній галузі, адже левова частина надходжень до бюджету становлять доходи від сплати ПДФО. Представниця громадської організації «Розвиток громади» Марія Вагіла запропонувала об’єднати зусилля податкової, влади і бізнесу у напрацюванні спільних законодавчих ініціатив.

На завершення сторони домовились про скоординованість роботи ГУ ДПС у Львівській області, Львівської обласної військової адміністрації і Громадської ради задля вирішення проблемних питань. 

Фотоматеріали по темі

  • Андрій Флис: Основне наше завдання – працювати з платниками, допомагати їм виконувати свою діяльність і сплачувати податки