Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації Закону № 3219 податківці Львівщини поінформували на онлайн конференції

опубліковано 31 серпня 2023 о 16:42

Роз’ясненням основних новацій Закону України № 3219 була присвячена онлайн конференція, організована Головним управлінням ДПС у Львівській області у співпраці з Територіальним відділенням ВГО «Асоціація платників податків України», Львівським обласним об’єднанням організацій роботодавців, Львівською ОВА.

В. о. начальника ГУ ДПС у Львівській області Микола Никитюк привітав учасників конференції, а також звернувся з вітальним словом до підприємців Львівщини, які незабаром відзначатимуть своє професійне свято.

Далі під час заходу спікери – фахівці ГУ ДПС у Львівській області роз’яснили практичні аспекти застосування  Закону  № 3219. 

Зокрема, начальник відділу обліку об’єктів оподаткування, ведення реєстрів та реєстрації за окремими видами податків Андрій Степований розповів про 4 кроки, які треба здійснити, щоб зареєструвати ПРРО. Андрій Степований також зазначив, що суб’єкти господарювання Львівської області надають перевагу програмним РРО над звичайними.

Начальник управління податкового аудиту Іван Левкін поінформував про перевірки, штрафи, відповідальність за невикористання РРО, а також про відновлення документальних перевірок (терміни, графіки). За словами Івана Левкіна, з 1 січня 2022 року усі ФОП, крім ФОП 1 групи, повинні застосовувати РРО/ПРРО при розрахунках. 

Про те, як відбувається перехід зі спрощеної системи оподаткування на довоєнні ставки податків, роз’яснив  начальник управління оподаткування фізичних осіб Володимир Коваль. Зокрема, за інформацією податківця, згідно із законодавством, платники з 1 серпня 2023 року автоматично повернулися на ту систему оподаткування, на якій перебували до переходу на спрощену. Ті ж, хто мав намір перейти на іншу систему, мали подати відповідну заяву до контролюючого органу впродовж серпня 2023 року. 

На дотриманні антикорупційного законодавства, відповідальності працівників ДПС наголосив заступник начальника управління з питань запобігання та виявлення корупції - начальник відділу контролю за дотриманням антикорупційного законодавства Олександр Ладанюк. Він також зазначив, що до 12 вересня ДПС України проводить серед громадян опитування щодо оцінювання рівня корупції та доброчесності в органах ДПС. Пройти опитування можна за посиланням: https://tax.gov.ua/anketa/?3351631912

Начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Роман Гелон разом з іншими спікерами конференції надали вичерпні відповіді на запитання учасників заходу. 

Модератор онлайн конференції начальник управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Львівській області Олена Глеба зауважила, що кожен учасник конференції отримає презентацію заходу і пам'ятки на цю тему.

В.о. начальника Головного управління ДПС у Львівській області Микола Никитюк підкреслив, що Головне управління і надалі організовуватиме подібні заходи, щоб допомогти платникам зорієнтуватися у змінах у податковому законодавстві. 

Дізнатися детальніше:

Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: t.me/tax_service_Lviv

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».