Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пошуки шляхів вирішення проблем бізнесу під час війни: конференція у Львові                   

опубліковано 04 жовтня 2023 о 16:47

У середу, 4 жовтня, у Львові за ініціативи Асоціації платників податків відбулася конференція західного регіону «Як  вижити бізнесу? Проблеми до вирішення».

У конференції взяли участь представники ЛОВА,  Львівської митниці, Держпраці,  суб’єктів господарювання, бізнес-асоціацій західного регіону, ЗМІ.

У заході прийняв участь заступник начальника ГУ ДПС у Львівській області Василь Кресяк.

У своєму виступі він наголосив на тих нормах податкового законодавства, що були змінені із введенням воєнного стану для можливості бізнесу вижити під час воєнного стану. 

Зокрема, мова йшла про введення нових ставок податків, припинення проведення перевірок різного типу, незастосування штрафних санкцій до суб’єктів господарювання, тощо. 

Василь Кресяк наголосив присутнім на тому, що незважаючи на прийнятий закон, який з 1 серпня скасував двохвідсоткову ставку податку та відновив на вимогу МВФ позапланові та фактичні перевірки, податковим законодавством передбачається ряд значних преференцій для малого бізнесу. 

У виступі Василя Кресяка було наголошено на проблемі автоматизованого блокування податкових накладних.

Так, за 8 місяців цього року суб’єктам господарювання зупинено 123.6 тис податкових накладних на суму 2.1 млрд грн., що становить 1.4% від загальної кількості накладних.

В ГУ ДПС проводиться активна робота комісій з розгляду документів  суб’єктів господарювання, що надані ними для  розблокування податкових накладних.

На конференції було обговорено багато питань, що турбують український бізнес.

Степан Куйбіда, начальник департаменту економічного розвитку ЛОВА, підкреслив важливість підтримки бізнесу в умовах воєнного стану і запевнив у максимальному сприянню йому з боку Львівської обласної військової адміністрації.

 

Також на конференції виступили представники Громадської ради при ГУ ДПС у Львівській області.

ЇЇ голова, Володимир Кришталь, наголосив на тісній співпраці Громадської ради з керівництвом податкової служби Львівщини, повідомив присутніх що у 95 відсотках звернення суб’єктів господарювання розглядаються на користь останніх, а решту проблемних питань просто вимагають законодавчого врегулювання.

Керівник Асоціації роботодавців Львівщини Іван Ривак підкреслив необхідність підтримки саме вітчизняного бізнесу та озвучив проблему необхідності врегулювання питання відшкодування збитків суб’єктам господарювання внаслідок знищення їх майна під час війни.  

До учасників  конференції в онлайн- режимі звернувся Президент Асоціації платників податків України ГріголКатамадзе.