Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сьогодні Україна відзначає День Соборності

опубліковано 22 січня 2024 о 09:30

Cьогодні, 22 січня, ми відзначаємо День Соборності України. Український календар 22 січня містить дві рівнозначні за вагою знаменні події української історії: проголошення 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради Незалежності Української Народної Республіки та рівно за рік –  Універсалом Директорії Української Народної Республіки –  об’єднання УНР і ЗУНР в єдину суверенну державу. 

Напередодні відзначення Дня Соборності України та 105-ї річниці Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, у Львові, на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької провели перформанс «Мій найцінніший прапор». Під час урочистостей відбулось встановлення рекорду України «Найбільший український прапор із побажаннями від військових та дітей, зібраних по всій Україні та лінії фронту». Рекорд зафіксували у кількості 1300 підписів школярів та 148 підписів військових. Ініціаторами створення прапору стала телестудія «Кадрики» Ірини Климович та Стефанії Хом’як. 

Найбільший Державний прапор зберігатимуть у воєнно-історичному музеї Будинку Офіцерів. Опісля перформансу у Львові вперше відбувся Фестиваль «Соборність». Виступив військовий оркестр Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. 

У Головному управлінні ДПС у Львівській області зазначають: «Нині Україна продовжує боротьбу за незалежність та соборність. Цілісність буде цілковито відновлена після того, як Україна звільнить усі території, захоплені ворогом. Головна мета сьогодні – Перемога. Зі святом Соборності! Слава Україні! Героям Слава!»