Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Максимум поступу назустріч бізнесу: Микола Никитюк прозвітував про результати роботи Головного управління ДПС в області за 2023 рік

опубліковано 23 лютого 2024 о 11:43

В. о. начальника Головного управління ДПС у Львівській області Микола Никитюк представив громадськості, ЗМІ та членам Громадської ради при ГУ ДПС у області Публічний звіт про роботу ГУ ДПС за 2023 рік.  

На заході також були присутні директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда, представники профільних управлінь та відділів Головного управління ДПС області. 

«Україна вже два роки героїчно протистоїть російському вторгненню. Десятки працівників податкової служби Львівщини були мобілізовані до лав ЗСУ, приймають безпосередню участь у бойових діях. На сьогодні мобілізованими є 22 працівники ГУ. Війна потребує значних не лише людських, а й матеріальних ресурсів. Важливим для оборони країни є наповнення державного та місцевих бюджетів», - зазначив очільник ГУ ДПС області.

За словами Миколи Никитюка, попри війну платники податків Львівщини гідно виконують свої обов’язки, тим самим підтримуючи державу та її Збройні сили. 

Відтак упродовж 2023 року Головним управлінням ДПС у Львівській області до загального фонду державного бюджету зібрано понад 26 млрд грн податків, зборів, інших обов’язкових платежів. У порівнянні з 2022 роком збір платежів збільшився на 9,5% або на майже 2,3 млрд гривень.

У 2023 році надходження податкових платежів до місцевих бюджетів становили майже 30 млрд гривень. Порівняно з 2022 роком надходження збільшились на  6,2% або на понад 1,7 млрд гривень.

Визначальними платежами місцевих бюджетів залишаються: податок на доходи з фізичних осіб – 70,6 відс. (21 млрд гривень), єдиний податок – 15,2 відс. (4,5 млрд  гривень) та податки на майно – 9,4 відс. (майже 2,8 млрд гривень).

Після звіту в. о. начальника Головного управління ДПС у Львівській області відповів на запитання. 

Голова Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Львівській області Володимир Кришталь наголосив на тісній співпраці між податковою Львівщини та Громадською радою. Очільник ГУ ДПС області запевнив у готовності до співпраці з громадськістю, яка представляє інтереси бізнесу та спільну зацікавленість в удосконаленні процесів адміністрування податків. 

 

 

Презентація публічного звіту ДПС за 2023 рік: https://lv.tax.gov.ua/diialnist/zabezpechennya-nadhodjen/757862.html 

 

 

Фотоматеріали по темі

  • Публічний звіт в.о. начальника  ГУ ДПС у Львівській області Миколи Никитюка щодо підсумків діяльності за 2023 рік