Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З’їзд громад Львівщини: розглянуто проблемні питання надходження місцевих податків і зборів

опубліковано 10 квітня 2024 о 10:05

9 квітня, відбувся регіональний з'їзд територіальних громад Львівщини. На сьогодні у Львівській області створено 73 громади.

Метою заходу було проведення аналізу та обговорення проблемних питань діяльності органів місцевого самоврядування, налагодження комунікації з обласними виконавчими органами влади.

У роботі з’їзду взяли участь в.о. начальника ГУ ДПС у Львівській області Микола Никитюк та начальник управління оподаткування фізичних осіб Володимир Коваль.

Так, зокрема, були розглянуті питання взаємодії органів ДПС з територіальними громадами для покращення адміністрування місцевих податків і збільшення надходжень до бюджетів громад. 

Обговорено питання розширення бази оподаткування для збільшення надходжень податку на майно та земельного податку, погашення податкового боргу, надсилання податкових повідомлень – рішень платникам місцевих податків, можливості законодавчого врегулювання повноважень органів місцевого самоврядування у сфері оподаткування, що  дозволить посилити фінансову спроможність територіальних громад Львівщини.