Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Основні завдання та функції управління оподаткування фізичних осіб

опубліковано 19 серпня 2022 о 13:46

Основними завданнями та функціями управління оподаткування фізичних осіб є:

- Забезпечення реалізації єдиної державної податкової політики в частині адміністрування податків і зборів, здійснення в межах своїх повноважень контролю за надходженням до бюджетів та державних цільових фондів податків і зборів та інших платежів та єдиного внеску.

- Координація роботи, організація та забезпечення виконання завдань спрямованих на забезпечення виконання ГУ завдань, визначених законами України, указами та дорученнями Президента України, актами КМУ, дорученнями Прем’єр-міністра України, нормативно-правовими актами, розпорядчими документами ДПС та ГУ.

- Забезпечення контролю за своєчасністю подання податкової звітності, нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору, єдиного внеску, єдиного податку, податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб, податку на додану вартість та правомірністю бюджетного відшкодування ПДВ, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

- Організація та контроль за правомірністю бюджетного відшкодування ПДВ.

- Організація проведення камеральних перевірок.

- Застосування штрафних (фінансових) санкцій за несвоєчасність подання звітності, встановленої законодавством, контроль за додержанням якого покладено на ДПС, та за результатами проведення перевірок платників податків, штрафних (фінансових) санкцій до платників єдиного внеску за порушення законодавства з єдиного внеску.

 - Координація бюджетного процесу за доходами.

 - Моніторинг надходжень платежів

 - Ведення обліку податків, зборів, платежів, єдиного внеску та моніторинг обліково-звітних показників.

 - Супроводження механізму сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків, зборів, інших платежів та єдиного внеску з використанням єдиного рахунку.

 - Складання звітності та інформування  органів місцевого самоврядування щодо стану розрахунків платників  із бюджетом, сплати єдиного внеску.

 - Аналіз фінансової та податкової звітності платників податків.

 - Моніторинг фінансово-господарських операцій платників на наявність податкових ризиків.

 - Надання консультацій з питань податкового законодавства, законодавства з питань сплати єдиного внеску та іншого законодавства. Забезпечення розгляду запитів і звернень народних депутатів України. Організація роботи зі зверненнями, що надійшли з державної установи "Урядовий контактний центр". Організація розгляду звернень громадян, запитів на отримання публічної інформації, контроль за їх виконанням та опрацювання вихідних документів.